Paneer Masala

Paneer Masala | Restaurang stil Paneer Masala | Dhaba Stil Paneer Masala

Paneer Masala 2 portioner

Ingredienser

? 250g paneer i fyrkantiga bitar
? 1 tomat finhackad
? 1 lök finhackad
? 4-5 vitlöksklyftor finhackad
? 1 liten bit finhackad ingefära
? 1tsk kummin
? 1/4 tsk garam masala
? 1liten bit kanelstäng
? 1 tsk gurkmeja
? Salt efter smak
? 1tsk curry pulver
? 1tsk paprika pulver

Paneer masala

Värm olja i en panna. När oljan blivit varm lägg i kummin. När kummin börjar puttra tillsätter du lök, ingefära och vitlök. Rör om då och då, tillaga tills löken blivit genomskinlig obs! Inte bränd.

Tillsätt sedan alla kryddor en och en. Paprikapulver, currypulver, gurkmeja, salt, garam masala, kanelstång och blanda väl, tillsätt lite vatten.
Låt puttra i ca.5 min och rör om då och då tillsätt eventuellt mer vatten vid behov.
När oljan släppts är curryn klar lägg i då paneerbitarna. Blanda ihop allt och låt koka under svag värme tills paneer blivit mjuk. Tryck på paneer med sleven, är det fluffig så är den klar.
Garnera med färsk korrianderblad.

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *