Köttfars med Okra 'Bhindi Keema' Recept

Köttfars med Okra ’Bhindi Keema’ Recept

Ingredienser

Köttfärs 1 kg
okra 500gram
Lök 1-2 finskuren
Olja 1 kopp
1tsk Ingefära puré
1tsk vitlökspuré
tomatpuré 2 msk
röd chilli 1 full tsk
gurkmeja 1/2 tsk
salt 1 tsk eller efter smak
korriander pulver 1 msk
garam masala 1 tsk

Metod:
Värm oljan tillsätt löken. Fräs löken tills den blir guldbrun och häll i vitlök och ingefäranpurén. Lägg nu i tomatpurén och därefter alla kryddor en i taget. tillsätt lite vatten för att hindra uttorkning. När oljan början separera lägg i köttfärsen. Rör om köttfärsen då och då. Tillaga under svag värme i 10 min. När köttfärsen är helt mör lägger du i okran och sänk värmen rejält och sätt på locket. Efter 10 min bör okran vara mjuk och rätten är klar att servera.

.Handla Orientaliska / Indiska kryddor online | säkert, snabbt och enkelt hos oss

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *