Chili Kyckling Recept

Chili Kyckling Recept | Restaurang stil Chili Kyckling

Chili Kyckling | Chili Kyckling Recept | Restaurang stil Chili Kyckling | Kirjana.se
Lär dig hur man lagar Chilli Kyckling hemma. Mycket enkelt steg för steg video recept. Pakistanskt kinesiskt recept anpassat av Pakistanska köket. Chili kyckling är en söt, kryddig och surligt huvudrätt, med kyckling, peppar, vitök, ingefära, chilisås och soyasås.

Metod 1

Kyckling för marinering!

Blanda alla ingredienser i kycklingen och låt det marinera i 30 minuter.

Metod 2

Under tiden kycklingen marineras gör redo såsen som kommer att användas senare.

  • Vatten 200 ml
  • Majsmjöl / maizena 3 msk

Blanda tills det är klumpfri och lägg åt sidan.

Metod 3

Fritera alla kycklingbitar i hett olja och lägg undan.

Metod 4

Sist gör vi klar såsen som vi sedan kommer att lägga kycklingen och majssåse

  • Hackad Vitlök och ingefära 2 msk vardera
  • 1 tsk hackad grön chilli
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk tomatpure
  • 1 msk chilisås
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/4 tsk socker
  • salt efter smak
  • 1 tsk vinäger

Värm olja i en panna och lägg först ingefära och vitlök rör om tills den blivit mjuk. Sedan lägger du resterande ingredienser en i taget och rör om hela tiden. 
Lägg nu i lök och paprika och rör om,  det ska vara lite krispiga och inte mjuka. Koka inte mer än 1-3 min. 
Tillsätt majs blandningen som vi hade lagt undan och rör om försiktigt  hela tiden OBS! överkoka inte. När såsen tjocknat lägger du i kycklingen och blanda allt väl i någon minut. 
Klar att servera, garnera med grön chilli och salladslök och servera med Ris eller Naanbröd. 

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *